Over ons

 Wilt u weten waar uw kind behandeld kan worden voor een eetstoornis? Wilt u weten welke eetstoornis behandelingen er zijn? Hoelang zijn de wachttijden bij de reguliere instanties? 

Lees het hier →

Tijd voor Actie

Blijft u toeschouwer of wordt u deelnemer? Lees de tips van ouders vóór ouders & van kinderen vóór ouders én ontdek wat u het beste wél en niet kan doen als uw kind een eetstoornis heeft.

Ontdek hoe →

 Wilt u in een telefonisch gesprek of kunt u wel wat advies gebruiken over hoe u het beste om kan gaan met uw geliefde met een eetstoornis? Maak meteen een afspraak en klik hier

Denkt u dat een lezing over eetstoornissen of workshop over zelfvertrouwen waardevol zou kunnen voor de school of klas waarin uw kind zit? Bekijk onderstaande video. 


Hieronder een documentaire over onzichtbare eetstoornissen zoals boulimia en de eetstoornis NAO (wat: "niet anders omschreven" betekend). Sommige eetstoornissen zijn niet zichtbaar aan de buitenkant, wel erg gevaarlijk! Dat bewijst maar weer dat het gewicht niet alles of veel zegt/onthult over iemand.

Hoe voelt het om een meisje te zijn? Als we jong zijn wordt
het woord 'meisje' ook weleens als 'scheldwoord' gebruikt. Bedoeld als het mietje, het watje, het doetje. Dit filmpje laat zien hoeveel impact het heeft als we dit te horen krijgen. Zou dit een aanleiding van een eetstoornis kunnen zijn?


De eetstoornis gaat niet over eten! Het gaat eigenlijk niet over hoe ik er uitzie. Ik hoef geen model te zijn, het gaat niet om aandacht trekken, het gaat niet over jullie papa en mama, écht ik wil jullie geen pijn doen. Echt niet, geloof me?!