ANGELIQUE - MOEDER

Luister heel goed naar de wensen van je zoon of dochter! Sinds mijn zoon Rowan gecoacht wordt door een ervaringsdeskundige man - iemand die zelf zijn eetstoornis heeft overwonnen - is hij zich heel goed gaan voelen. Hij heeft hier heel veel steun aan en zijn inzet om de eetstoornis te overwinnen is heel groot. Uniek is dat ISA Power ook mannelijke coaches heeft die zich inzetten, dat kom je nog nergens tegen.
De methode die gebruikt wordt is ook heel positief gericht. Lees hier verder →

Een eetstoornis kun je overwinnen, lees hier het verhaal van moeder Gineke en dochter Nienke op www.mijnkindheefteeneetstoornis.nl

MOEDER - GINEKE

Men denkt zo vaak dat het je eigen schuld is dat je zo dik bent want immers: ’ieder pondje gaat door het mondje.’ Mijn dochter Kirsten vertelde ons toen ze 130 kilo woog dat ze een maagverkleining wilde ondergaan om van haar overtollige kilo’s af te komen. We schrokken ervan, dit is een grote ingreep die ook niet zonder risico’s is.
Wil je weten hoe wij haar hebben gesteund? Lees hier verder →

ZUS - PAULINE

Mijn broer zegt altijd het volgende over zijn anorexia periode; “Met anorexia ben je de draad helemaal kwijt in je leven. Het enigste waar je grip op hebt en ook goed in bent is je lichaamsgewicht beheersen. Het resultaat, afvallen motiveert. Je bent daar mee bezig en het andere achterliggende probleem van de anorexia verdwijnt naar de achtergrond." Benieuwd naar mijn tips voor broers en zussen?” Lees hier verder →

MOEDER - MARIE LOUISE

Een trauma van haar adoptie en een eetstoornis, zo zwaar voor ons kind. En voor ons, maar dat stond op het tweede plaats. Inmiddels las ik zoveel mogelijk en over vroegkinderlijk trauma bij kinderen en over eetstoornissen. Ik wilde haar zo graag begrijpen en helpen en voor begrip heb ik kennis nodig. Wat ik nu inzie is dat ik het voor haar wilde oplossen en dat gaat niet. Afstand nemen was nodig voor ons allebei. Lees hier verder →

MOEDER-MIRJAM

Erkenning, hulp vragen, de ernst van de ziekte inzien, hulp accepteren en het delen met anderen is wat nodig is het genezingsproces op gang te zetten en de lange weg naar een beter leven te doorstaan. Bewustwording dat een eetstoornis niet alleen over eten gaat is nodig om jezelf te ontdekken, jezelf te waarderen en te vechten voor een mooie toekomst.  Lees hier verder →

Vroeger staken de Romeinen tijdens grote eetfestijnen veren in hun keel, zodat zij na het overgegeven verder konden schransen. Eetstoornissen zijn dus net zo oud als de mensheid, alleen ons idee hierover verandert met de tijd!
— Isabelle Plasmeijer - Ervaringsdeskundige & Coach

THIJS - VADER

Van ongeveer alle mensen die worstelen aan anorexia en boulimia is 10% tot 15% jongen of man. Het komt niet alleen voor bij jonge mensen zoals bij mijn zoon van 13 jaar, maar ook nog bij mannen die ouder zijn. Bij mijn zoon is orthorexia gediagnostiseerd, een afgeleiden vorm van anorexia. Hij wilt profvoetballer worden maar hij maakt het zichzelf wel erg lastig zo. Ik heb een kort en krachtig verhaal geschreven en tips voor andere vader. Lees hier verder →


Jeannette - Moeder

Op de momenten dat de anorexia heel sterk was ging ik geen discussies met mijn dochter aan. Ik handelde zoals ik moest handelen maar op de momenten dat ze er ‘was’ genoot ik met volle teugen. Soms sprak ik met Debbie en soms met "Anna". Ik was altijd op mijn hoede want anorexia is sterk en wil de macht behouden. Benieuwd hoe ik dit vol hield?
Lees hier verder →

Tips voor ouders met kinderen met een eetstoornis
Anja - Moeder

Ik heb me vaak afgevraagd wanneer het is begonnen. Als ik zo terugdenk moet dat zijn geweest toen Ad nog heel jong was. Op vakanties schaamde hij zich voor zijn te “dikke” (?) buik met het gevolg dat hij zelfs bij 30 graden nog een T-shirt droeg. Wilt u weten hoe ik mijn zoon Ad heb kunnen helpen? En wilt u ook weten wat niet hielp? We vertellen hier samen ons verhaal.
Lees hier verder →


Lia - Moeder

Tessa heeft heel veel steun gehad aan haar coach die haar eigen eetstoornis had overwonnen. Voor ons gevoel heeft dit haar meer gebracht dan alle gesprekken bij de GGZ en de kliniek. Wilt u weten wat nog meer hielp voor mijn dochter?

Lees hier verder →


Robert - Vader

Onze lieve, levenslustige dochter anorexia? Daar sta je dan als vader voor een `vraagstuk´, waarvan je het begin niet kent en je niet weet hoe het op te pakken. Eén en al verwarring. Wat is de oorzaak, is het weg te nemen en zijn wij als ouders in staat het weg te nemen? Wij konden het niet wegnemen, maar gelukkig waren er andere dingen die .... Lees hier verder →

Jelle - Vader

Luister vooral naar je wat je dochter werkelijk aan de orde
wilt stellen. Het kan zijn dat je als ouder iets te leren hebt.
Jouw kind is niet voor niets bij jou gekomen.
Dat wil ze
ook ervaren. Zeg vooral dat je er vertrouwen in hebt
dat het goed komt en ..... Lees hier verder →


RIA - MOEDER

Na een lang traject bij de psycholoog zat mijn dochter op een dood spoor. Mijn dochter at wel weer redelijk, maar beter was ze nog lang niet. Ze maakt sprongen nu ze wordt begeleid wordt door een ervaringsdeskundige! Zij geeft haar het vertrouwen dat ze kan genezen. Wil je weten wat nog meer heeft geholpen? 
Lees hier verder →

Van alle psychische ziektes hebben eetstoornissen de hoogste sterfte cijfers van allemaal.
— Trimbos - Onderzoeksinstituut
Ik heb het altijd geweten dat het niet goed ging met mijn zus, maar ze durfde mij niets te vertellen. Ik werd boos op haar omdat ik haar dunner en dunner zag worden en het niet begreep, waardoor zij zich nog verder terug trok. Toen ik haar met liefde benaderde brak ze en barste zij in huilen uit, toen pas mocht ik haar helpen.
— Jolijn

Paul - Partner

Mijn vriendin en ik hebben samen de anorexia overwonnen, want een eetstoornis heb je niet alleen. Ik ging ook door een hel! Mijn lieve meisje was aan het aftakelen. De periode met de eetstoornis was de zwaarste periode in onze relatie. Maar we zijn er sterker uitgekomen dan ooit. We weten nu als geen ander dat we er voor elkaar zijn. In goed en slechte tijden. Wilt u weten wat voor advies ik heb voor andere partners? 

Lees hier verder →

Het leek wel alsof ze opeens een dubbele persoonlijkheid had. Boos worden had geen zin, wees begripvol en blijf je kind steunen in de kleine dingen.
— Moeder
Vroeger dacht men bijvoorbeeld dat anorexia zou ontstaan door een defecte hypofyse, wat resulteerde in een hypofyse transplantatie. Je verzint het gewoon niet! Daarna zijn er theorieën geweest die stelden dat anorexia ontstond door het hebben van een dominante moeder. Dat idee had tot gevolg dat meiden met anorexia die werden opgenomen hun moeders niet meer mochten zien.
— Greta Noordenbos - Psycholoog


Heeft u ook een verhaal waarvan u denkt dat het waardevol is voor andere ouders? 

Deel uw verhaal en stuur dit naar info@mijnkindheefteeneetstoornis.nl