De 4 tips van Mette

Geschreven door Mette

Ja, het is soms moeilijk om te communiceren met je ouders omdat de ‘eetstoornis’ aanwezig is, of omdat je er zelf niet over wil praten en afstandelijk doet. Toch moet je blijven zorgen dat jullie samen blijven strijden. 

Hoi ik ben Mette,

Ik ben 16 jaar en ik spreek uit eigen ervaring! Fijn dat je dit leest en jouw kind ook wilt helpen. Ik wil je vertellen wat mij wel en niet geholpen heeft, lees hieronder mijn 4 tips.

Fotografie, unsplash.com

Fotografie, unsplash.com

What to do and what not ?

Tip 1 : Samen staan we sterker dan alleen.

Ja, het is soms moeilijk om te communiceren met je kind, of omdat de ‘eetstoornis’ aanwezig is, of omdat ze er zelf niet over wilt praten en afstandelijk is. Toch moet je blijven zorgen dat jullie samen blijven strijden. Jullie tegen de eetstoornis. Soms moet je dan even keihard schreeuwen en boos worden op je lieve en maar al te waardevolle schat, maar dit doe je wetend dat je daarmee je die lieve schat helpt. Want je bent niet boos op die schat, maar op wat die schat neerhaalt. Dus door dan je schat over de streep te trekken en even boos te worden kunnen jullie samen weer op weg naar de top.

Tip 2 : Push niet té veel.

Wat ik hiermee bedoel is dat als je lieve schat zegt dat het goed gaat, je niet spontaan allemaal dingen in huis gaat halen die hij of zei vroeger altijd lekker vond. Er komt dan een bepaalde druk te staan om te presteren en te laten zien dat het écht goed gaat en deze druk is niet fijn en kan tot heel veel frustratie lijden. Dus tot er om gevraagd word niet spontaan doen!

Tip 3 : Verwen je schat

Zorg er elke dag weer voor dat hij of zij inziet dat zij of hij het verdiend om er te zijn. Soms even een bad aanzetten of een massage doet het goed. (Bij mij in ieder geval wel). Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat je klaarstaat met een handdoek als zij of hij natgeregend thuiskomt van school of training of whatever of gewoon een complimentje zo nu en dan. Het zijn de kleine dingen die er ook toedoen!

Tip 4 : Zorgen dat eten niet de hoofdzaak is thuis

Wat erg frustrerend kan zijn is als het de hélé tijd om eten draait. Je krijgt hiervan gewoon spontane migraine. Elke dag samen moeten lunchen of dingen zoals je moet thuis eten kunnen erg vervelend zijn. Als je echt wilt dat je lieve schat zijn of haar leven terugkrijgt moet je vertrouwen op hun eigen instinct en gevoel. Zo gaat het allemaal net een tikje makkelijker.