Ik moest aankomen om te herstellen van mijn eetstoornis!

Eten als een bouwvakker

Een verhaal over een een meisje met een eetstoornis. Een meisje die net zoals u vroeger weleens in de spiegel keek en zichzelf niet mooi vond. Die net zoals u dingen mee heeft gemaakt in haar leven die iedereen zouden kunnen overkomen. Een meisje die niet precies wist hoe zij met bepaalde dingen en emoties om moest gaan. Tja als we geboren worden krijgen we geen handleiding voor het leven, of ons leven, cadeau! Wat zou dat fijn zijn geweest! Een eetstoornis krijgen is daarom ook geen keuze, maar of je ervan af komt wel! Lees hier het krachtige verhaal van Mette de bouwvakker, een verhaal over hoop!

Screen Shot 2014-07-11 at 12.38.33.png

Mette: We gingen naar Bagels & Beans en ik heb er uitermate van genoten. Buiten het feit dat ik gewoon gelijk nam wat ik wilde (Bagel Cream Cheese met Tonijn en een Ijs-Coffee) en ik had niet eens die nare eetstoornis gedachten. De oude ik is terug en sterker dan ooit, ik zei gewoon tegen mijzelf "lekker puh, ik verdien dit en ik heb er zin in". Naast de lekker bagel met tonijn was het ook nog eens super gezellig!

Screen Shot 2014-07-11 at 12.38.47.png

We hebben tijdens de lunch het spel "The Work" van Byron Katie gespeeld en begonnen te praten over de liefde. En ja hoor toen trok ik de kaart met de tekst : ‘de zoektocht naar de liefde weerhoudt je van het bewustzijn dat je het al hebt. – dat jij het bent.

Iedereen in bagels en beans heeft het geweten, want Isabelle en ik lagen in een deuk. Nu denk je vast en zeker, waarom is dat zo grappig? Nou, deze kaart beschrijft gewoon alles waar ik moeite mee heb op het moment: De Liefde. Ik vind het erg moeilijk om van mijzelf te houden en mezelf te accepteren en lief te hebben.

Ik zoek daarom ook echt een ‘maatje’. Iemand die mij elke dag weer verteld hoe leuk ik ben of mij weer verteld dat ik het verdien om te eten en er te zijn. Isabelle en ik zijn hier in mijn herstel veel mee bezig geweest en tijdens de lunch hebben we het hierdoor nog uitgebreider erover gehad. Isabelle vertelde me dat zij elke dag voor de spiegel staat en zichzelf positief en liefdevol toespreekt en zegt:

‘Goedemorgen lekkerding, dit wordt een TOP dag’ of ‘Wat zie jij er leuk uit vandaag!’.

een inspirerend blog over eetstoornissen

Ook ik doe dit nu! Ook al vind ik mijzelf op het moment nog niet mooi (ik ben veels te dun) en struggle ik elke ochtend weer met waarmee ik mezelf kan complimenteren die ochtend. Toch maak ik er elke dag weer MIJN dag van. Ik zorg elke dag weer dat ik mijzelf ben en elke ochtend zeg ik tegen mijzelf:

‘Go get them tiger’

Samen met mijn nieuwe zomer-garderobe heb ik de strijd tegen deze eetstoornis gewonnen. Deze week heb ik weer allemaal nieuwe kleren gekocht en mezelf ook eens even lekker verwend. Dus nu ben ik en helemaal op en top klaar voor de zomer, alleen nog meer kilo’s er aan, maar dat zit bij deze bouwvakker wel snor. Ik heb dan nog wel niet mijn oude lichaam terug, maar mijn oude en positieve mind-set is er weer. Ik voel weer dat ik leef!

Oja, wil jij weten waarom ik mijzelf een bouwvakker noem? Ik heb namelijk samen met Isabelle mijn eigen eetlijst gemaakt. Dit voelt super goed! Het is een lijst met dingen die ik lekker vind én waar dingen op staan die ik graag wil eten. Niet iets wat ik moet van een ander. Het is wel een hele GROTE lijst om écht maar dan ook écht aan te komen, vandaar de naam: 'De Bouwvakkerslijst' want bouwvakkers eten tussen de middag acht tot tien boterhammen met gemak weg. Ik eet nu ook heel erg veel en soms staat mijn buik zo vol van het eten dat ik echt even moet gaan liggen op de bank.

Maar ik heb een doel en ik heb dromen, grootse dromen. Alleen die zullen nooit uitkomen als ik vast blijf houden aan oude overtuigingen. Deze zomer wel ik weer in mijn super leuke nieuwe bikini passen! Heb jij ook doelen of dingen die je graag wilt doen? Houd deze dan voor ogen ;-)

Liefs, 
Mette